NOODACTIE DROOGTE VOOR EGELS EN EEKHOORNS

with Geen reacties

ondergewicht egel ziekenboegEgelbescherming en Eekhoornopvang Nederland slaan alarm!
De opvang ligt nu al helemaal vol met gewonde, zieke, uitgedroogde en uitgemergelde egels en eekhoorns. En dan moet het drukke egelseizoen nog beginnen. Directeur Jenny Kleve vreest dat er een opnamestop ingesteld moet worden als er niet spoedig geld en mensen bijkomen om alle dieren goed te verzorgen en de opnamecapaciteit te vergroten.

Een opnamestop is vreselijk, gewonde, zieke maar ook zeer jonge egels (vaak uitgedroogd en uitgemergeld) kunnen niet worden geholpen. De andere opvangcentra liggen ook al helemaal vol en er zijn onvoldoende vrijwilligers om nog meer dieren te kunnen opvangen.

Dit is niet waarvoor wij die werk doen. Wij willen alle egels en eekhoorns in nood helpen, maar dan hebben wij meer geld maar ook meer vrijwilligers nodig.
Vandaar deze oproep om te komen helpen bij de opvang aan de Landweg 3 te Huizen. Minimaal 1 dag per week van 9.00 tot 15.00 uur. Langer is zeer gewenst want wij werken van 08.00 uur in de ochtend tot 23.00 uur in de avond om alle dieren te verzorgen en medisch te behandelen.

Voorbeelden helaas te over, zoals La Luna, onze mini-egel. Zij werd gevonden met haar 4 pootjes vastgekleefd aan het gesmolten asfalt. Gelukkig reageerde de vinder en de dierenambulance snel en konden wij al het zachte asfalt vermengd met bladeren van haar pootjes verwijderen. Ze woog slechts 70 gram en was al bijna 6 weken oud. Dan horen jonge egels al rond de 250-300 gram te wegen! Dat betekende 48 uur lang om de 2 uur flessen want zij was ook geheel uitgedroogd en erg slap.

Andere schrijnende gevallen zijn een moederegel die verjaagd was en noodgedwongen op een stoep moest bevallen. Zij zit nu in een speciaal kraamhok en wij laten haar volledig met rust maar of zij de jongen accepteert is nog even vol spanning afwachten.

Een gewonde zwangere eekhoorn is ook gisteren bevallen van 4 jongen. Eekhoorns zijn stressgevoelig en kunnen hun jongen doodbijten als zij zich niet veilig voelen. Ook hier is het afwachten op een goede afloop.

Toch gaat de Open Dag op zaterdag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur door. Er is al heel veel werk in gestoken om dit te kunnen organiseren en het levert het hoognodige geld op voor de verzorging van de dieren in het aankomende drukke seizoen. Entree kost € 1,75 en Stichting Dierenlot verdubbelt dit bedrag! Dus wij hopen op veel bezoekers om ons werk en de prachtige dieren te laten zien maar ook om voldoende geld en mensen binnen te halen. Informatie en voorverkoop entreekaarten op www.toekomstvoordieren.nl.