Jaarverslag 2021

with Geen reacties

Vol trots presenteren wij ons 25ste jaarverslag! Hierin leest u alles over onze andere plannen, een leuk recept Egelbroodjes bakken om met de kinderen met Pasen te doen en uitgebreide informatie hoe onze Transport Wildlife Kit werkt.

Verder leest u over het 25-jarig jubileum van Egelbescherming Nederland en geven wij tips over het bijvoeren van eekhoorns het hele jaar door en natuurlijk wat te doen als een eekhoorn in nood is (https://www.eekhoornopvang.nl/jaarverslag-2021-pdf/).

Egeltaxi start off
Door een nijpend tekort aan vrijwilligers bij de dierenambulances, de grijze gebieden zonder dierenambulances en onvoldoende egel- en eekhoornopvangcentra, kunnen particulieren een in nood verkerende egel of eekhoorn ook steeds vaker nergens onderbrengen.

Daarom gaan wij met de opbrengst van o.a. de jubileumactie en andere acties een app ontwikkelen zodat egels en later ook eekhoorns die nu zonder hulp dreigen te komen, toch opgevangen kunnen worden en professionele hulp kunnen krijgen. We starten dus met het oplossen van de vervoersproblematiek. Als dat eenmaal geregeld is gaan we verder met de problematiek van overvolle opvangcentra.

Als wij voldoende middelen hebben, zullen wij starten met de Egeltaxi. Dus als dierenambulances niet kunnen rijden of als er geen dierenambulance in de regio actief is. Ook voor het uitzetten en verplaatsen van egels naar een geschikt leefgebied wordt de Egeltaxi ingezet. Maar ook bij overstromingen kunnen de chauffeurs ingezet worden om de dieren die gered zijn over te brengen naar opvangcentra. Nu zijn vaak de dieren drijfnat en zonder afstemming qua leefgebied, uit nood op het droge gezet en achtergelaten. Deze dieren hadden opgevangen moeten worden, zodat ze konden opdrogen (denk aan onderkoeling) en van de shock konden herstellen. Na een paar dagen zouden ze op geschikte plekken weer uitgezet kunnen worden.

Oproep vervoersvrijwilligers gezocht voor de Egeltaxi
Wilt u graag actief betrokken worden bij het werk van de Egelbescherming? Bent u in het bezit van een auto en rijbewijs? Meldt u zich dan nu al aan als vervoersvrijwilliger. De aanmelding is geheel vrijblijvend. U ontvangt over enige weken nadere informatie en bij voldoende deelname een uitnodiging voor de workshop Veilig egels vervoeren voor mens en dier.

Geïnteresseerden worden tijdens deze workshop getraind in het hanteren en vervoeren van egels en uitgerust met geschikte vervoersmaterialen. De vrijwilligers vervoeren op eigen risico het dier naar de desbetreffende opvang of naar een geschikte uitzetplek.

Aanmelden als vervoersvrijwilliger voor de Egeltaxi kan via het aanmeldingsformulier op onze website: https://www.egelbescherming.nl/steun-ons/aanmelding-vervoersvrijwilliger-egeltaxi/.

Jubileumpakket met verdubbelaar van DierenLot voor de Egeltaxi
In het kader van het 25-jarig jubileum hebben wij een jubileumpakket samengesteld waarvan de opbrengst verdubbeld wordt door DierenLot. De actie staat geheel in het teken van de oprichting van de Egeltaxi. Hiervoor is natuurlijk nog veel meer geld nodig maar wij vonden het een passende start van de Egeltaxi.

Het Jubileumpakket bevat onder andere onze Transport Wildlife Kit. Hierin vindt u alles wat u nodig heeft om een klein tot middelgroot dier, veilig voor mens en dier naar een opvang of opvangtuin te brengen. Deze pakketten zullen ook ingezet gaan worden bij de Egeltaxi.

Met de aanschaf van dit pakket steunt u ons en daarmee de dieren die onze hulp meer dan ooit nodig hebben. DierenLot verdubbelt de opbrengst!!

Het jubileumpakket is hier te bestellen: https://www.egelbescherming.nl/product/jubileumpakket/

Wij hopen nog jaren de eekhoorns te beschermen en te voorkomen dat de eekhoorns geheel uitsterven. Dat kan alleen met uw (financiële) steun en daadwerkelijke hulp!