Eerste geboortegolf eekhoorns

with Geen reacties

De eerste geboortegolf van eekhoorns is in volle gang. Doordat er massaal bomen worden gekapt, raken steeds meer eekhoorns in de problemen. Om van boom tot boom te komen, moeten ze vaak afstanden over de grond overbruggen, waarbij ze op hun kwetsbaarst zijn. Zo is ook dit zogende vrouwtje aan haar einde gekomen. Waarna een zoekactie voor de jongen op touw is gezet.

Eekhoorns kunnen in meerdere bomen een nest gemaakt hebben, zodat ze bij gevaar de jongen kunnen overbrengen naar een ander nest. Helaas zijn de jonge eekhoorntjes niet gevonden. Als u in deze periode een dode eekhoorn ziet liggen, let de dagen erna dan goed op de volgende signalen:
– piepende geluiden die uit de boom komen;
– eksters die zich concentreren op een bepaalde plek in een boom;
– jonge eekhoorntjes die uit de boom gevallen zijn, op zoek naar voedsel.

Bij iets oudere eekhoorns komt het voor dat ze zelfs bij mensen via de broek omhoog kruipen op zoek naar voedsel en hulp.

Heeft u een eekhoorn in nood gevonden? Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde eekhoornopvang of met de dichtstbijzijnde dierenambulance. Zie een overzicht op onze website: https://www.eekhoornopvang.nl/dier-in-nood/adreslijst-opvangcentra/