Eekhoorns laten wennen aan voederhuis

with Geen reacties

Prachtig en leuk is het eekhoornvoederhuis en de meeste eekhoorns hebben vliegensvlug door hoe ze het voedsel eruit moeten halen.

Voor de wat minder slimme eekhoorns hebben wij de volgende tips:

  • Leg wat voer op het plankje voor de voorraadbak, zodat ze sneller zien dat er een voedselbron is bijgekomen;
  • Plaats tussen het luik en de bovenkant van de voorraadbak wat voedsel, bijvoorbeeld een gepelde walnoot, zodat de eekhoorn met zijn kopje eronderdoor kunnen reiken naar het voedsel. Herhaal dit een tijdje en de eekhoorn zal al snel kind aan huis zijn op de nieuwe voederplek.
  • Stop alleen zaden en ongebrande noten (mag ook in dop) in de voorraadbak. Geen fruit of ander vochtig voedsel, dat zorgt voor verschimmeld voedsel en ziektes bij de eekhoorns.
  • Maak het voederhuis regelmatig schoon door al het voedsel te verwijderen, het plexiglas goed af te wassen en het huisje goed uit te borstelen. Als er vocht en viezigheid bijgekomen is, het voederhuis met een sopje goed reinigen, afspoelen en laten drogen alvorens het weer te vullen met verse zaden en noten.
  • Naast zaden en noten zijn eekhoorns dol op komkommer, stukjes wortel, appel, maiskolven en ander fruit. Plaats dit op een schotel zo hoog mogelijk met een bakje vers water. Eekhoorns lopen het meeste gevaar als ze op de grond moeten eten.

Mocht u vragen hebben over het bijvoeren van eekhoorns dan kunt u ons altijd mailen op info@eekhoornopvang.nl.

Eekhoorn in nood? Kijk op onze website voor een adreslijst eekhoornopvangpunten per provincie: https://www.eekhoornopvang.nl/dier-in-nood/adreslijst-opvangcentra/.

Beeldmateriaal met dank aan M. Overbeek.