Eekhoorns in de herfst

with Geen reacties

Voor de eekhoorns breekt een belangrijke tijd aan. Zij moeten de komende maanden zoveel mogelijk voedsel zien te verzamelen en te verstoppen om de winter door te komen. In de winter is er namelijk geen voedsel voorhanden en zij leven van hun verstopte voorraden.

Vooral voor jonge eekhoorns is dit een spannende tijd. Zij zijn nog minder ervaren in het vinden van voedsel. Vandaar dat Eekhoornopvang Nederland adviseert om het hele jaar door eekhoorns bij te voeren.

Eekhoorns eten graag grove zaden, naturel noten, stukjes appel, komkommer, wortel of maïs en er moet natuurlijk altijd vers water tot hun beschikking staan. Hygiëne op de voedertafel is zeer belangrijk, dus maak de voederhuizen en voederplekken regelmatig goed schoon met heet water, wat schoonmaakazijn en een harde borstel. Alvorens het voederhuis weer in gebruik te nemen, deze goed laten drogen. Vocht bij voedsel is de grootste bron van schimmel en verderf.

Bekend is van de rode eekhoorn dat zij minder goed zijn in het onthouden van hun opslagplekken die zij aangelegd hebben. Na een bepaalde tijd vergeten zij deze gewoon. Dit is ook een van de redenen waarom de grijze eekhoorn in Engeland beter gedijt dan de rode eekhoorn omdat het geheugen van de grijze eekhoorn beter is dan die van de rode eekhoorn. Zoals al ruim 120 jaar bijvoeren voor de vogels een normale zaak is, zal dit helaas ook voor de eekhoorns en andere dieren moeten gelden.

Want zonder uw steun, hebben de eekhoorns steeds minder toekomst!

Foto gemaakt door: Fotoscenen