1 april 2022: Sneeuw! Geen grap voor eekhoorns

with Geen reacties

Hoewel eekhoorns gewend zijn aan sneeuw is het voor de jonge dieren die nu net zelfstandig moeten gaan worden een zware tijd.

De eerste worp van eekhoorns is al in volle gang. Met sneeuw is het voor volwassen dieren al bijna onmogelijk om hun verstopte voedsel terug te vinden, maar jonge eekhoorns hebben helemaal geen voorraad opgebouwd. Zij zijn tijdens deze koude dagen geheel afhankelijk van het voedselaanbod van de mens.

Voer dus volop bij met grove zaden, naturel noten en groenten en fruit zoals maïskolven, stukjes komkommer, appel en wortel.

Komt een jonge eekhoorn echt bij u bedelen of klimt hij zelfs tegen de broekspijp omhoog? Dan betekent het dat deze eekhoorn uw hulp hard nodig heeft. Neem dan direct telefonisch contact op met de dichtstbijzijnde eekhoornopvang of de Eekhoornopvang Nederland (https://www.eekhoornopvang.nl/dier-in-nood/adreslijst-opvangcentra/).

Vergeet daarbij de andere dieren niet. Vogels zijn al druk bezig met het opmaken van hun nesten en hebben extra voer nodig. Egels horen nog in winterslaap te zijn, maar vele zijn wakker door de klimaatveranderingen en de vroege tuinwerkzaamheden door particulieren en gemeenten en lopen nu zwervend rond op zoek naar eten en een droge slaapplek.

Bij vragen kunt u ons altijd mailen op: info@eekhoornopvang.nl of bellen op: 06-18819576.

Foto gemaakt door: Johnny Kaapa.