Wij zoeken voor het uitzetten van de gerevalideerde eekhoorns mooie uitzetgebieden. Uw tuin dient wel minimaal aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • Er moeten eekhoorns van nature voorkomen;
  • Niet midden in een woonwijk;
  • Geen drukken wegen in de omgeving;
  • Er moeten minimaal 2 slaaphuizen hangen;
  • Er moet het hele jaar op goede wijze bijgevoerd worden;
  • De plek moet aansluitend aan of in een bosgebied liggen met voldoende hectare bos (een park is niet voldoende).

Uitzettuinen

Uitzettuinen zijn open tuinen ingericht met speciale nestkasten en voederplekken. Dit betekent dat de tuin niet volledig omheind is of speciale openingen bevatten waardoor de eekhoorns in en uit kunnen lopen. De eekhoorns zijn 100% klaar met revalideren bij ons en kunnen vrij gelaten worden. Maar om ze nog enige steun te bieden, worden ze uitgezet in tuinen waar ze terug kunnen komen om te eten en/of te overnachten.

Uitwentuinen

Uitwentuinen zijn gesloten tuinen ingericht met speciale nestkasten en voederplekken. Dit betekent dat de tuin volledig afgesloten is en de eekhoorn er niet uit kan lopen. De eekhoorns zijn voor een groot deel gerevalideerd bij ons maar worden naar uitwentuinen gebracht om volledig te revalideren. Hierna worden zij alsnog vrijgelaten middels een uitzettuin.

Help ons!

Help de eekhoorns hun weg terug de natuur in vinden en geef u op als tuinhouder! Vul het formulier hieronder in en wij nemen vervolgens contact met u op.


De procedure van het beoordelen van de uitzettuinen gaan vrij vlot, maar voor de uitwentuinen duurt dit wat langer. Onze procedures zijn ter bescherming van de eekhoorns zeer uitgebreid. Doordat wij niet veel personeel hebben kan de wachttijd voor de beoordeling van de uitwentuinen oplopen. Wij vragen hiervoor uw begrip.


Contactformulier