Wij hebben de hulp nodig van scholen, want wie staat er nou dichterbij de natuur dan kinderen? Toekomst voor dieren betekent ook een toekomst voor de kinderen met dieren om zich heen. Kinderen voelen zich met name betrokken bij dieren en dierenleed en zijn de beste ambassadeurs om voor de dieren op te komen.


De Actie

De actie is gericht op het doneren van boomstammen (€ 5,- per stuk) en blaadjes (€ 2,50 per stuk) zodat wij weer een nieuwe opvang kunnen bouwen/kopen. Door de verkoop van 100.000 boomstammen kunnen we genoeg geld bijeen brengen om de opvang en daarmee alle dieren in nood een betere toekomst te bieden.

Het pakket

Wij hebben een zo volledig mogelijk pakket samen gesteld waarmee de docenten aan de slag kunnen. Het lerarenpakket bestaat uit een dvd met uitleg over de dieren, hiermee krijgen de leerlingen een totaal beeld van de egels en de eekhoorns het hele jaar rond. Hun gedrag, hun voeding etc. wordt met behulp van prachtige foto’s en filmmateriaal weergegeven. Verder omvat het pakket muurposters en enveloppen om uit te delen aan de leerlingen, een uitleg en een leerlingenlijst. Het leerlingenpakket bestaat uit een envelop met flyers en éénmalige machtigingen die leerlingen bij hun familie, kennissen en buren kunnen laten invullen. Deze verzamelen ze in de envelop en de docent zamelt deze weer in. Mensen van de opvang halen de enveloppen weer op en elke leerling krijgt een egelsleutelhanger voor hun bijdrage en degene met de hoogste opbrengst per klas mag met één volwassen persoon naar de opvang komen voor een exclusief kijkje achter de schermen of kiezen voor een speciale rondleiding bij de brandweer. Voor uw schoolkrant en contacten met de lokale pers ontvangt u een perspakket.

Starten scholenproject

Wij zullen er alles aan doen om het u, de docenten en de leerlingen zo makkelijk mogelijk te maken en hopen dat u uw collega’s wilt oproepen om mee te doen aan deze noodactie. De actie loopt in principe tot 1 juli 2015. Er kan op elk gewenst moment gestart worden en de actie zal ongeveer in totaal zes weken in beslag nemen vanaf het moment dat wij de spullen bij de school afleveren, de docent de actie introduceert met het bijgeleverde materiaal, de kinderen op stap gaan en de docent alles weer inzamelt, wij alles weer ophalen en de attenties bij de school achter laten.

Extra mogelijkheden

Daarnaast kan er natuurlijk voor gekozen worden de actie extra te steunen door bijvoorbeeld het organiseren van een loop op school, een natuurmarkt of kinderen lege flessen te laten inzamelen. Dat is aan de docent. Wij kunnen hierbij wel ondersteunen met materialen.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u zich direct aanmelden, dan kunt u het contactformulier hieronder invullen.

Wij hopen van harte dat uw school onze opvang wil steunen en wacht dan ook met belangstelling uw reactie af.


Contactformulier